Kirándulás a Nagy-Magyarország Parkba – Balatoni csobbanással!

Isztimér, Magyarország

Távolság

713 km

Utazás

3,5 óra
}

Időtartam

3 nap / 2 éjszaka

w

Nyelv

magyar

Leírás

 Utazás:   20 személyes komfortos kisbusszal

Min.létszám: 17 fő

Részvételi díj min. 17 fő esetén: 63.800 Ft/fő

Utasbiztosítás (betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás): 780 Ft/fő

A részvételi díj tartalma: autóbuszos utazás, 2 éjszaka szállás, 2 reggeli, 2 vacsora, 2 ebéd, a felsorolt programok és vezetések.

Nem tartalmazza az utasbiztosítás, a külön fizetős fakultatív programok (borkóstoló, wellness program)  és a belépők díját.

Befizetés:

 • készpénzben hétfőn és csütörtökön 10-14 óra között az utazási irodában (Széchenyi u.54.fszt.1.) a Sajó Húsbolt melletti udvarban
 • átutalással az Euromiskolc Travel OTP Bank 11734004-20479875. számlájára, Közlemény: utasnév + Nagy-Magyarország
 • Bankba történő készpénzes befizetés költsége plusz 500 Ft, amely a befizetőt terheli.

 

Jelentkezési lap és Ált. Szerződési Feltételek: szükséges.

Személyesen az irodában intézhető,

vagy

ha átutalással rendezi a költségeket, akkor kérjük megküldeni e-mail-ben

(euromiskolc2@gmail.com): pontos név, lakcím, telefon szám, születési idő, pontos e-mail cím.

 

Utastájékoztató/Részvételi jegy: az út indulása előtt e-mail-ben kiküldjük, érvényes e-mail

címre, vagy személyesen átvehető az út indulása előtt 6 nappal az irodában.

 

További felvilágosítás: Szilágyi Mónika 06 70 286 7760 (utazási iroda)

                                              Mács Ildikó 06 30 257 5385 (Felvidék Ház)

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

Programok (részletes)

1

1. nap: Indulás Miskolcról

8:00

Indulás a miskolci Búza térről

11:30

Várható érkezés a Nagy-Magyarország Parkba

12:00 – 13:00

Szállás elfoglalása

13:00

Ebéd

14:00

Ismerkedés a park látnivalóival:

Trianon Múzeum. Nemzeti Áldozatkészség Szobra. Magyar Kálvária pavilon. Világnak Virága Kárpát-medencei Illat- és Virágúttal övezett Millenniumi Szoborkert. Hungária Pavilon. A  Nagy-Magyarország Park szellemiségét sugárzó történelmi szimbólumok, a milleneumi szoborkertben, ahol 100 év után először látható újra az 1896-ban felállított, Magyarország ezeréves fennállását hirdető alkotások közül Nyitra, Zimony, Munkács, Brassó, Dévény, Pusztaszer és Pannonhalma ezredévi emlékműve.

Várja látogatóit a Kárpátia Étterem és Kávézó, a  Nem felejtünk Falatozó és a Székely dézsafürdő. 

18:00

Vacsora, borkóstoló, ismerkedési est

2

2. nap: Látnivalók

8:00

Reggeli, szabad program

10:00

Indulás Veszprémbe

Közben a Thury vár megtekintése  (belépővel)

12:00

Veszprém a királynék városa – városnézés

Busz leparkol a Megyeház téren a zeneiskolánál: onnan gyalog Óváros tér, Tűztorony, Várnegyed, István&Gizella szobor panorámakilátás, Benedek-hegy, Szerelem-sziget, Margit Romok, (Völgy Fagyizó),  völgyhíd alatt át a Séd patak mentén, Kolostorok és Kertek sétány, fel a Rovaniemi kőlépcső 189 fokán a Gizella királyné Kilátóig, Gulya dombi parkolóban pedig vissza lehet szállni a buszra.

16:00

Balatoni csobbanás (Alsóörs)

18:00

Visszaindulás a Nagy-Magyarország Parkba

19:00

Vacsora, szabad program

3

3. nap: Látnivalók, indulás haza

8:00

Reggeli

10:00 – 11:00

Magyar Kálvária kiállítás (belépővel)

11:00 – 12:00

Welness program (dézsafürdő, külön költsége van)

12:00

Ebéd

13:00

Indulás Pákozd-Sukoróba

14:00

Pákozd-Sukoro Katonai Emlékpark (belépővel)

16:00

Indulás Miskolcra

19:00

Érkezés Miskolcra a Búza térre

Főbb látnivalók

Nagy-Magyarország Park

A Nagy-Magyarország Park Királyszálláson, a dél-keleti Bakony erdővel körülvett, különlegesen szép részén található, Várpalotától 6 km távolságra. A Nagy-Magyarország Park nem csak a pihenést szolgálja, kiépített infrastruktúrájával és felújított épületeivel, szállás- és étkezési lehetőségeivel ideális helyszíne konferenciáknak, képzéseknek, táboroknak, osztálykirándulásoknak, erdei iskoláknak, fesztiváloknak, kulturális és sportrendezvényeknek. A felújított vadászkastély épületében szálláshelyek, napozóterasz, házimozi rendszerrel ellátott, korszerű konferenciaterem, étterem, kávézó, mellette erdei szauna és dézsafürdő várja a vendégeket, valamint kiépítés alatt áll sószobával, szaunával és masszázsmedencével felszerelt beltéri wellness-részleg. Az épület földszintje akadálymentesített. A vadászkastélyban összesen 35 fő befogadására alkalmas, 11 tágas, fürdőszobás szoba található.  A szabadidőpark területén 4 önálló vendégház (Felvidék Ház, Délvidék Ház, Kárpátalja Ház és Partium Ház), a közeli Hétházpusztán pedig további 2 vadászház (Őrvidék Ház, Nedecvidék Ház) összközműves, egyedi, vízteres cserépkályhafűtéssel fűthető, összesen 52 vendég fogadására alkalmas. A park elkülönített részén, védett közösségi területtel rendelkező Kárpátia Kemping lakókocsiparkjában és sátraiban  tavasztól őszig további 40-80 fő elhelyezése biztosított.

utazas nagy magyarorszag parkba
Nagy Magyarorszag park foto1

Kárpátia Étterem és Kávézó

A park területén működő Kárpátia Étterem és Kávézó, valamint a „Nem felejtünk” erdei falatozó színvonalas vendéglátást biztosít. A látogatók a menü és az a-la-carte ajánlatok vagy a street food jellegű ételek közül választhatnak. A hagyományos magyar ízvilágú ételek mellett Hargita Gyöngye ásványvizek, Csíki Sörök, és Kárpát-medencei történelmi magyar borok szerepelnek a kínálatban. A park meghatározó épülete a 450 négyzetméteres, üvegfalú Hungária rendezvény pavilon, amely 300 fő befogadására alkalmas és helyszínt biztosít különféle színvonalas rendezvényeknek (konferenciák, esküvők, kiállítások, tréningek, képzések, tanácskozások stb.). Előkészületben van az 1000 néző befogadására alkalmas, 10 x 12 méteres nagyszínpaddal rendelkező szabadtéri előadótér, amely fesztivál előadások és nagykoncertek színhelye lesz. A park rengeteg lehetőséget kínál az aktív pihenésre, kikapcsolódásra, szórakozásra: muzeológus vezetésével látogatható a Trianon Múzeum időszaki kiállítása, gyalogos, kerékpáros és terepjárós túrák a Burok-völgy csodálatos természeti környezetében, szabadtéri dézsafürdő és fin -szauna, a bérelhető „all inclusive borospincék”, bográcsfőzési és szalonnasütési lehetőség teszi feledhetetlenné a Nagy-Magyarország park élményt.

 

Első Magyar Borszínház

A királyszállási Nagy-Magyarország Parkban egyedülálló borkínálattal állnak vendégeik rendelkezésére.
A régi Magyarország jelenlegi határokon túlra került valamennyi történelmi borvidékének legjobb borai megkóstolhatóak és megvásárolhatóak. Királyszálláson tekinthető meg a “Végül is ketten maradnak, Isten és a bor” című látványos bortörténeti kiállítás, valamint az “Első Magyar Borszínház” című forgószínpad installáció, amely borkóstolók, bornapok, kulturális rendezvények, falunapok központi látványelemeként is szolgál.
utazas nagy magyarorszag parkba2
utazas nagy magyarorszag parkba4

Várpalota, Trianon Múzeum

A Trianon Múzeum a Kárpát-medence egyetlen olyan intézménye, amely az első világháborút követő békeszerződéssel és napjainkra is kiható következményeivel foglalkozik, és intézményes keretek között mutatja be a trianoni országvesztés gazdag és megrázó tárgyi, szellemi hagyatékát. Jelenleg nem látogatható, mert felújítás alatt áll.

Várpalotai vár

Balaton és Velencei-tó között félúton, a bakonyi hegyek lábánál – a középkorban mocsaras területnek számító vidéken – terül el Várpalota városa. Főterén áll a sok véres ostromot túlélt várpalotai vár, más néven Palota vára vagy Thury-vár.
utazas nagy magyarorszag parkba5
katonai emlekpark

Katonai Emlékpark Pákozd

A Nemzeti Emlékhely nemcsak a történelmet kedvelők számára nyújt kitűnő kirándulási célpontot, de a kalandot, az élményt  és a kultúrát keresőknek is nagyszerű helyszín.
Az interaktív elemekkel bővített kiállítások mellett a modern digitális tárlatvezető alkalmazás (KEMPP) segítségével barangolhatják be a parkot és a kiállításokat. Az 1848-tól napjainkig a magyar hadtörténelem főbb eseményeit kísérik végig az Emlékpark egyes elemei, melyek meglátogatását élményekkel teli katonai akadálypálya és Raptor lézerharc egészíthet ki.

A Trianon Múzeum a Kárpát-medence egyetlen olyan intézménye, amely az első világháborút követő békeszerződéssel és napjainkra is kiható következményeivel foglalkozik, és intézményes keretek között mutatja be a trianoni országvesztés gazdag és megrázó tárgyi, szellemi hagyatékát. Jelenleg nem látogatható, mert felújítás alatt áll.

Galéria

Foglalás

  Mit kínálunk még?

  A Felvidék Ház további ajánlatai

  Ossza meg!

  Ossza meg ezt a bejegyzést barátaival, ismerőseivel!